header

Omgeving & uitstapjes

In de omgeving zijn veel uitstapjes te maken. Genieten van de natuur, een dagje winkelen, een terrasje pakken, actief of passief sporten. In Doetinchem hoeft niemand zich te vervelen. Het Achterhoekse landschap is uitstekend geschikt voor een mooie lange wandel- of fietstocht. In en rondom Doetinchem vindt u verschillene fiets- en wandelroutes. Op de Bleek en de Oude IJssel kunt u prachtige kanotochten maken. Dit filmpje geeft een leuk beeld van Doetinchem.

Hieronder staan een aantal uitstapjes die u kunt maken. Wil u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Speeltuin Schoneveld

Op loopafstand, ideaal voor kinderen van alle leeftijden! Lees hier meer.

Openbaar Vervoer Museum Doetinchem

Het Openbaar Vervoer Museum ligt aan de rand van het centrum van Doetinchem. In het centrum (op loopafstand van ongeveer 7 minuten) vindt u winkels, restaurants en café’s. Meer informatie over het museum vindt u hier

Stadsmuseum Doetinchem

In het centrum van Doetinchem treft u het Stadsmuseum aan. Het Stadsmuseum opende half juni de deur in het gerenoveerde Oude Postkantoor aan de Van Nispenstraat in Doetinchem. De collectie geeft een beeld van de historie van Doetinchem.

Winkelen

Het winkelcentrum van Doetinchem is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Meer informatie vindt u op www.doetinchemwinkelstad.nl. Iets verder weg lenen ook Arnhem en Kleve in Duitsland zich bij uitstek voor een dagje shoppen.

Lunchroom Tesoro Eten & Drinken Doetinchem

Tesoro Eten & Drinken is een bijzondere ervaring, gewoon in Doetinchem. Beleef de Italiaanse keuken, beleef Tesoro. Klik hier voor meer informatie.

Zwembad Rozengaarde Doetinchem

Luier heerlijk in de wellnesscorner, of trek een paar baantjes in het recreatiebad. Klik hier voor meer informatie.

Recreatiegebied Koekendaal

Recreatiegebied De Koekendaal aan de Rekhemseweg is een 43 hectare groot bosgebied - loof en dennen. Het ligt tussen Doetinchem en Gaanderen. Met bijenweide, trimbaan, speelweide,dierenweide, kinderboerderij en akkers. Er zijn drie gemarkeerde wandelroutes.

Recreatiegebied Stroombroek Doetinchem

Recreatie gebied aan het water. Met waterski mogelijkheid.

Speelparadijs Jan Klaassen 

Het Land van Jan Klaassen is het grootste pretpark van de Achterhoek met een groot poppentheater waar Jan Klaassen en Katrijn elke dag poppenkast geven. Klik hier voor meer informatie

Museum Ut Olde Ambacht Wehl

Museum Ut Olde Ambacht telt meer dan 15.000 gegroepeerde artikelen die een uniek verhaal vertellen. Ze tonen de logica van de menselijke geest, de kunst van 101 ambachten en de perfectie van handwerk. Meer weten? Klik hier.

Openluchtmuseum Arnhem

Altijd leuke activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Burgers' Zoo Arnhem

Burgers' Zoo in Arnhem is een van de mooiste dierentuinen van Nederland. Kijk hier voor meer informatie.

Kasteel Huis Bergh, 's Heerenberg

Een prachtig kasteel met een zeer uitgebreide kunstcollectie. Klik hiervoor meer informatie.

Kalkar, Duitsland

Net over de grens, met o.a. het familie pretpark Wunderland.